REVIEWS

Piet D. – Istanbul- Regular DCB DB FT – FPR demonstrator

11 November 2012

Beste vrienden,

Na een kennismaking met de catacomben van het Turkse post systeem heb ik mijn pen in handen gekregen. Uiteraard heb ik hem onmiddellijk gevuld en ben er mee beginnen schrijven, de hele week en met niets anders, dus denk ik nu al wel een gefundeerde mening te kunnen “neerpennen”.

Uitzicht:  Mooie pen, al doet de demonstrator hem geen recht. De inkt die blijft kleven binnenin het lichaam, zeker wanneer minder vol, is niet mooi. Ook de inkt die “condenseert” in de cap flatteert de pen niet. Daarom zal een exacte kopie van ondoorzichtig materiaal zeker eleganter tonen bij gebruik.

Piet_01

De 4 sobere ringen van metaal (cap top en clip ring+cap ring+2 ringen aan de blind cap)samen met de rechttoe rechtaan clip zijn zeer smaakvol en modern. Verhoogde cap ring doet denken aan klassieke Parkers Duofold en Sheaffer’s: zeer gewaardeerd! De tussenliggende zwarte ringen  geven een extra dimensie en zullen nog beter uitkomen in een niet-demonstrator versie. Voor mij graag een bordeaux of “racing green” lichaam!

Gebruik:  Zeer goed uitgebalanceerde pen die perfect in de hand ligt en die je heel goed vast kunt houden in verschillende posities. Ik gebruikte lange tijd een van m’n favoriete oudjes(Parker 51)en dat is toch wel een heel andere pen. Niettegenstaande mijn gewoonte een 51 te gebruiken, was de aanpassing naar de Bulkfiller heel natuurlijk en snel omdat hij zo goed in de hand ligt en vederlicht is.

Dat licht zijn is ook een groot voordeel als je overal je pen meeneemt (zoals ik) in je vestzak en hem niet alleen als signature pen gebruikt(en dus thuis blijft liggen).

De hoeveelheid inkt is “amazing”. Tot nu heb ik nog niet moeten vullen, is wel zowat leeg na meer dan een week! Een andere pen moet ik minstens tweemaal per week vullen.

Het is een echte werkpen die heel “sturdy” is, speciaal en met karakter. Echter niet om capped te gebruiken! Hoeft trouwens helemaal niet omdat er zo’n goede balans is uncapped.

Nib: Heerlijke nib (OM) extra zacht gemaakt door Francis, neem ik aan. Schrijft geweldig, is redelijk flex en heeft een voorbeeldige inkttoevoer, net goed!

Filling: Vullen is een plezier en het zien vollopen van dat grote lichaam is een genot op zich! Moet nog even nagaan op het web hoe je het reservoir volledig vol krijgt!

Minpunten:                       *   Inktcondensatie in de cap, is bij de demonstrator heel goed te  zien. Jammer, maar natuurlijk geen probleem met ondoorzichtig lichaam(alhoewel, bij niet regelmatig reinigen v/d cap – moet dagelijks – vuile vingers een probleem kunnen zijn). Misschien heeft Francis de kraan van mijn pen wat te veel opengedraaid? Ik heb er overigens geen probleem mee, want ik kan zien wanneer ik de cap moet reinigen omdat het een demo is.

* De pen neigt om uit z’n cap te vallen (draaien) als  hij in je vestzak gedragen wordt gedurende een tijdje (= niet lang!). Misschien omdat de cap niet te hard mag vastgedraaid worden zoals in de instructies. Een pen die je los vind in je vestzak is niet gezellig! Inkt aan de vingers en in je kleren is niet goed!

 Algemeen oordeel:    Fantastische pen. Gefeliciteerd! The ultimate fountain pen for daily use. With massive ink capacity!

Heel fier dat er nu weer een Belgische pen bestaat!  Heel goed van jullie! Ik heb ervan genoten om met  mijn nieuwe pen te schrijven

Piet D.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply